tisdag 24 maj 2016

Blixten gruppens första dag!

Igår, måndag började Blixten gruppen träffas dagligen och de kommer att vara en grupp fram till sommarlovet. 
Medan de utforskade tillsammans gården på Kruthornsvägen fick de också möjlighet att upptäcka varandras intresse och dela erfarenheter. 
Gården var full med maskrosor som fångade barns intresse därför bestämde vi oss för att samla några andra blommor som fanns på gården och ta in i lokaler för ett senare utforskande av dem.

"När barnets övergång till de nya verksamheterna närmar sig har förskolan den särskilda uppgiften att finna former för att avrunda och avsluta förskoleperioden"  Lpfö98/2010 Innan vi skulle gå in i lokalen samlades vi på gården och berättade för barnen att på varje bord skulle finnas en blomma, blyertspenna, kritor pennor och papper samt att deras uppgift var att noggrant observera blomman och rita av med så många detaljer som de kunde se.


Medan de arbetade samtalade de också med varandra om den de upptäckte hos blommorna, form, läge, storlek, färg, skillnader och likheter.


I deras teckningar kan man se det barn utforskar, upptäcker och hur verkligheten och fantasin blandas i deras tolkning och återskapande av en blomma.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar