lördag 26 december 2015

God Jul Och Gott Nytt År

Vi hoppas att ni alla har haft en riktig God Jul!

Redan i mitten av november började vi att förbereda oss inför Luciafirandet och julen. Barn övade tillsammans inför Luciatåg med julsånger och samarbetade med skapande av olika dekorationer till vår avdelning. 
När barn arbetar i gemenskap får de möjlighet att höja sin egen och andras självkänsla vilket är viktig för att de ska kunna ta sig för nya saker och nya utmaningar och känna att de kan klara av det de vill. I samarbete stärks också kamratskap!


Barn samarbetade i skapande av bakgrunden till julkrubban och limmade ihop små bitar av silkespapper i olika färger. I detta grupparbete kommunicerade barnen med varandra och delade med sig av sina erfarenheter och idéer och tog del av varandras förmågor.

I skapande av julgransdekorationer arbetade barn individuellt men mot ett och samma mål. De gjorde änglar av toarullar, kyrkklockor av äggkartong, julkransar av papper och knappar, färgade kottar med glitter, polkagris av piprensare och pärlor och julgranskulor med glitter.
Julkort med glitter och paletter.
Några barn valde att skapa älgar med hjälp av deras fotavtryck.
Kottar som barn målade använde vi också för att dekorera adventsljusstake.
Barn använde cirklar, halvcirklar, trianglar och rektanglar för att skapa tomtar.
Trolldeg satt igång barns kreativitet och de skapade segelbåtar, änglar, ljus, bullar, kronor, m.m.


Tisdagen 15 december lussade våra femåringar för gymnasieelever och lärare på NTI Gymnasiet i Sollentuna. Det var så underbart att se hur barn uppträdde fritt. Modiga och fina barn! De fick stora applåder och mycket beröm av både elever och lärare. 


Torsdagen 17 december hade vi jullunch.  Och eftersom det var sista dagen inför julledighet för våra deltidsbarn så fick barn äta isglass som farväl.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar