onsdag 5 oktober 2016

Vad hände på Lotus under september månad?

Det har gått mer än en månad sedan vi gjorde vårt sista blogginlägg.
Först och främst har vi ägnat oss att arbeta för att varje barn ska känna sig trygg på förskolan. Vi har tillsammans med barnen försökt att definiera betydelse av ordet "kärlek".
Vad är kärlek?
- När man är kär i varandra
- När man pussas
- Att kramas
- Att trösta när någon är ledsen
- När man älskar sina föräldrar
- När man älskar sina kompisar
Får man ge bort kärlek?
- Nej, det går inte
Kan man få kärlek?
- Ja.
Men om man får kärlek, då betyder det att någon har gett bort sin kärlek eller hur?
- Ja!
Då undrar jag... får man ge bort kärlek?
- Ja!
Var finns kärlek? 
- Här i brösten, i hjärtat
- I halsen också
Hur ser kärleken ut? Har den någon form?
- Det set ut som ett hjärta!

Vi åkte på utflykt till museet "Prins Eugens Waldemarsudde"och var på kärleksjakt. Barn fick  ta kort på allt de tyckte representerade "kärlek".
Just nu arbetar femårsgruppen men skapande av en dockteater och en sagoberättelse. De fick inspiration av kärlekssamtalet och utflykten till Waldemarsudde. Tillsammans ger de liv till en saga som heter "Kärleks landet". I det landet är alla glada och hjälpsamma fast ibland får man vara ledsen om man har ramlat och gjort sig illa men då finns det alltid någon som kommer och tröstar en.Efter våra observationer av barngruppen har vi också börjat med vårt projektarbete. Spindlar! Det tycker barnen är spännande. Tillsammans med barn har vi letat efter spindlar i skogen och på stora gården. De har fått rita, måla, projicera på väggen i ljusrummet och även pyssla med naturmaterial. I deras skapande arbete har de också gestaltat andra småkryp och insekter. Apropå spindlar, det finns också en spindel i barnens dockteatern.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar